KultuNaut - Danmarks største kulturelle kalender
Bornholms Musikfestival ved Steffen Hyldig
Solstien 3
3760 Gudhjem

51 89 66 69

Sidst rettet
31/5 2017

Entré 150 kr.

Bornholms Musikfestival - landets ældste - har nu i 49 år gennemført en række koncerter på højt kunstnerisk niveau i de bornholmske kirker m.v. til glæde for såvel fastboende som turister

Viser 1-2 ud af 2 events fra/efter 17. aug. 2019
Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Bornholms Musikfestival koncert nr.9. Medvirkende Pål Eide, klaver. Klaveraften

Pål Eide fik sit gennembrud som pianist i en alder af 47 år, og siden da er det gået stærkt med indspilninger med topanmeldelser og afspilninger på de store klassiske radiostationer i mere end 15 lande. Denne sommer byder på mere end 25 solokoncerter og introduktionen (opstarten) af en ny klavertrio, The Nordic Piano Trio.

Et møde i 2018 med Edvard Griegs Steinwayflygel fra 1892 viste (gav) Eide en stor passion for denne komponist og hans musik, og han bemærkede ikke mindst Griegs betydning for den moderne musik frem til i dag. Det får man også at høre i programmet, hvor der efter Grieg spilles værker af Harald Sæverud, David M. Johansen og Jesper Koch, hvis værk er skrevet til Pål Eyde.

I koncertens anden del kan man høre et af klaverlitteraturens vigtigste værker, Musorgskijs Udstillingsbilleder, der er komponeret kort efter Grigs Folkelivsbilleder, der indleder koncerten. Arrangeret af Bornholms Musikfestival ved Steffen Hyldig.
Køb/bestil billet
Mandag den 19. august 2019, kl. 20. (Entré 150 kr, Festivalens Venner 100 kr, unge 12-20år 75 kr, børn under 12 år gratis)
Aa Kirke, Storegade 2, Aakirkeby

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Bornholms Musikfestival koncert nr. 10. Medvirkende TRIO VITRUVI Niklas Walentin, violin Jacob la Cour, cello Alexander McKenzie, klaver. Genhør med komponisten

I vores bestræbelser på at spille musik af de komponister, der tidligere har været præsenteret på festivalen, er vi nået til Poul Ruders, der var årets komponists for 30 år siden - og som netop er fyldt 70 år. Poul Ruders er en af de helt store danske komponister, der ved koncerten netop er vendt hjem fra et koncertophold i USA. Hans produktion er omfattende og spillet over store dele af verden. F. eks. er hans seneste opera Det trettende Barn netop opført i Santa Fe Opera og er allerede indspillet på CD.

Ruders har bedt Trio Vitruvi om at spille koncerten, som ud over Ruders værk for soloviolin Summer's Prelude and Winter's Fugue, består af Clara Schumanns Klavertrio i g-mol og Schuberts 1. Klavertrio i B-dur.

Trio Vitruvi har med stor succes spillet mange gange på Bornholm siden deres første koncert i Bornholms Musikfestival i 2010, og de er mindst lige så afholdte i det øvrige land og i den store verden på grund af deres fornemme sammenspil. Arrangeret af Bornholms Musikfestival ved Steffen Hyldig.
Køb/bestil billet
Torsdag den 22. august 2019, kl. 20. (Entré 150 kr, Festivalens Venner 100 kr, unge 12-20 år 75 kr, børn under 12 år gratis)
Aa Kirke, Storegade 2, Aakirkeby

Vi samarbejder med
KultuNaut
- Danmarks største kulturkalender